Digital assembly line experience lab

Weconomics start samen met Twice een digital assembly line experience lab op de campus van de Technische Universiteit in Eindhoven. Binnen dit experience lab is er vooral aandacht voor: bewustwording, kennisoverdracht, ontwerp en de transformatie naar een duurzame, digitale en decentrale toekomst. Weconomics organiseert een brede en duurzame welvaart door de inzet van moderne organisatiekunde en datatechnologie, denk aan internet of things, blockchain, datalogistiek en artificial intelligence. Samen noemen we dit de digitale lopende band. In een RTL televisie-uitzending, opgenomen in ons lab, krijg je een indruk wat we bijvoorbeeld kunnen betekenen voor onze samenwerkingspartner Logistics Community Brabant (LCB) en de logistieke sector op het gebied van datagedreven logistiek. Omdat concepten zoals blockchain en de digitale lopende band voor de meeste mensen abstract zijn, wordt via bijvoorbeeld simulatie, demonstratie, gaming en lego bouwstenen, inzichtelijk gemaakt wat deze concepten inhouden en wat je er als professional en organisatie mee kunt. Ook worden binnen het lab leerwerkprogramma’s aangeboden om de nieuwe wijze van organiseren te leren en toe te passen. Hierin speelt datakunde een belangrijke rol en de vraag: wat zijn data en hoe kun je vraag en aanbod van data het beste organiseren.

Wat mag je verwachten
Wanneer je een bezoek brengt aan ons inspiratie- en simulatielab kun je het volgende verwachten:

Hoe kun je deelnemen?
Het lab biedt regelmatig gratis en vrijblijvende kennismakings- en verkenningssessies aan voor individuen. In een dagdeel ontdek je wat data zijn en hoe je deze het beste kunt organiseren, niet zozeer binnen je organisatie, maar binnen een supply chain of ecosysteem. Daarnaast bieden we arrangementen aan voor organisaties of groepen professionals waarin je bijvoorbeeld in een dag op de hoogte bent van de laatste ontwikkelingen op het gebied van blockchain, internet of things, artificial intelligence en de digitale lopende band. Daarna kunnen we bijvoorbeeld samen een transformatieprogramma vorm geven.

De-organiseren en organiseren
Veel organiseren werken nog met oud- industrieel organisatie DNA. Ze hebben bijvoorbeeld een lokaal CRM-, HRM-, warehouse- of boekhoudsysteem terwijl dit veel te duur en niet meer nodig is. Je kunt vaak tientallen procenten besparen op je organisatiekosten door data slimmer te organiseren. Dus eerst oud loslaten en de-organiseren en daarna nieuw organiseren. Dat beleef en leer je in ons inspiratie- en simulatielab.

Wil je meer informatie over ons experience lab of je aanmelden om deel te nemen? Neem dan contact met ons op.