Experience lab

>> Eerst volgende mogelijkheid voor gratis en vrijblijvend bezoek: 06-12-2021, wel even aanmelden.

English summary

  1. Discover breakthrough data technologies, business- and operating models
  2. Unlock opportunities and shape a durable, digital and decentral world
  3. Meet startups, professionals and the leaders driving innovation
  4. Get a behind-the-scenes, look into the innovation center of Weconomics, Twice and LCB
  5. Network and meet Weconomics partners and alumni of our talent programs 

Welkom in ons digital assembly line experience lab op de campus van de Technische Universiteit in Eindhoven. Binnen dit experience lab is er vooral aandacht voor data gedreven organiseren, nieuwe business- en operating models. Je kunt hier ontdekken, bewust worden, kennis tot je nemen, vaardigheden ontwikkelen de de laatste tools leren kennen. alles wat je nodig hebt voor je transformatie naar een duurzame, digitale en decentrale toekomst.

Weconomics organiseert een duurzame welvaart door het ontwikkelen van ecosystemen, implementeren van nieuwe operating models en het toepassen van datatechnologie: denk aan internet of things, blockchain, datalogistiek en artificial intelligence. Samen noemen we dit de digitale lopende band. In een RTL televisie-uitzending, opgenomen in ons lab, krijg je een indruk wat we bijvoorbeeld kunnen betekenen voor onze samenwerkingspartner Logistics Community Brabant (LCB) en de logistieke sector op het gebied van datagedreven logistiek. Omdat concepten zoals smartcontracts, blockchain en de digitale lopende band voor de meeste mensen abstract zijn, wordt via bijvoorbeeld simulatie, demonstratie, gaming en lego bouwstenen, inzichtelijk gemaakt wat deze concepten inhouden en wat je er als professional en organisatie mee kunt. Ook worden binnen het lab leerwerkprogramma’s aangeboden om de nieuwe wijze van organiseren te leren en toe te passen. Ten slotte worden webinars, workshops, trainingen en expertmeetings georganiseerd. Hierin speelt datawijsheid en datagedreven organiseren een belangrijke rol met de vraag: wat zijn data en hoe kun je vraag en aanbod van data het beste organiseren.

Welke onderdelen bieden we aan:
Wanneer je een bezoek brengt aan ons inspiratie- en simulatielab kun je, na overleg, het volgende verwachten:

Hoe kun je deelnemen?
Het lab biedt regelmatig gratis en vrijblijvende kennismakings- en verkenningssessies aan voor individuen. We stellen dan een programma samen uit bovenstaande onderdelen. In een dagdeel ontdek je wat data zijn en hoe je deze het beste kunt organiseren, niet zozeer binnen je organisatie, maar binnen een supply chain of ecosysteem.

Daarnaast bieden we arrangementen aan voor organisaties of groepen professionals waarin je bijvoorbeeld in een dag op de hoogte bent van de laatste ontwikkelingen op het gebied van blockchain, internet of things, artificial intelligence en de digitale lopende band. We stellen dan samen een programma op, op basis van bovenstaande onderdelen. Daarna kunnen we bijvoorbeeld samen een transformatieprogramma vorm geven.

Digital assembly line experience lab

Bezoek het experience lab
Bij voldoende deelnemers is het lab elke eerste maandag van de maand van 13:00-17:00 geopend of er wordt in overleg een datum geprikt. Je moet je wel aanmelden. Na aanmelding ontvang je nadere informatie en stellen we samen een datum vast. Wil je als groep deelnemen, neem dan contact met ons op. 

We adviseren om voor het bezoek aan ons lab, het gratis lunchwebinar ‘Datawijsheid‘ te volgen.

Wil je meer informatie over ons experience lab? Neem dan contact met ons op.  

tags: lab