Workshop Start Your Own (Transformation) Program

Wat de fysieke lopende band heeft gedaan in fabrieken weten we allemaal. We mogen verwachten dat de digitale lopende band hetzelfde zal doen in kantoren. Je kunt je daar maar beter op voorbereiden. De digitale lopende band is een organisatieconcept waarmee je minstens dertig procent van je organisatiekosten kunt besparen, doorlooptijden verkort en de service verhoogt.

Een blockchain based digital assembly line is een geautomatiseerde aaneenschakeling van betrouwbare, toegankelijke databases en processoren binnen een ecosysteem. Het is een combinatie van het internet of things, blockchain, datalogistiek, smartcontracts en artificial intelligence. Je zet data op de lopende band en aan het einde wordt bijvoorbeeld een transportofferte, vergunning of Know Your Customer-proces afgeleverd. Iedereen kan bij wijze van spreken een digitale lopende band op zetten. Verbind thuis twee computers met elkaar, ieder met een database (ledger), een applicatie om interactie- of transactietokens aan te maken (tokenization node), data om te zetten in informatie (production node), processen te verifiëren, resultaten te valideren (validator node), deelproducten veilig en volledig van de ene naar de andere computer te brengen en een user interface (user node of wallet). Dit is natuurlijk een eenvoudige proefopstelling, maar bevat wel de principes en belangrijkste bouwstenen. Het ontwerpen van een blockchain bases digital assembly line voor professioneel gebruik vraagt natuurlijk meer activiteiten. Maar dit betekent vooral meer verbindingen, ledgers en productiefaciliteiten, maar niet meer principes of bouwstenen. De toekomst die we nodig hebben is duurzaam, digitaal en decentraal. In deze workshop leer je vooral hoe je je eigen transformatieprogramma kunt opzetten en starten en wat je daarvoor moet weten en kunnen.

Doel
Het doel van deze workshop is vooral kennis opdoen over wat de transformatie naar een duurzame, digitale en decentral toekomst is, wat je ervoor moet doen en hoe je zelf een transformatieprogramma opzet en wat de rol van de digitale lopende band daarin is. Je kunt je eigen use case of idee bespreken en met elkaar delen hoe je bijvoorbeeld een programma wil gaan opzetten.

Doelgroep
Deze workshop is vooral gericht op professionals (innovatiemanagers, business developers, projectleiders, consultants, trainers, IT-architecten en community managers) die binnen hun organisatie en vooral vanuit hun organisatie antwoorden moeten kunnen geven op vragen van directie, klanten en netwerk over bijvoorbeeld strategie, organisatietransformatie, de digitale lopende band of de digitale agenda of anderen daarin moeten ondersteunen. Verder is de workshop ook geschikt voor managers en professionals op het gebied van HR, finance, legal, facility management en logistics, strategen en beleidsmedewerkers.

Programmavoorstel
(Kan ook in een middag- en avondsessie van 13-22 uur bijvoorbeeld)

Inhoud theoriedeel (ochtend)

 • Context: de toekomst is duurzaam, digitaal, decentraal
 • Maatschappelijke en digitale transformatie, nieuwe (maatschappelijke) context
 • Wat is een (digitaal) ecosysteem?
 • Wat is een digitale lopende band
 • Wat is een transformatieprogramma?
 • Waarom is dit belangrijk?
 • Verschillende methoden, fasen en instrumenten
 • Greenfield (vernieuwen) versus brownfield (veranderen)
 • Projectmatige aanpak van digitale transformatie
 • Weconomics transformatieprogramma (APOLLO)
 • Omgaan met hypes en weerstanden
 • Hoe begin ik en hoe beweeg ik daarna?

Inhoud praktijkdeel (middag)
Op basis van de theorie, een case, vragenlijsten en voorbereiding worden de verschillende onderdelen van een transformation impact assessment uitgevoerd.

Duur
1 dag

Vorm
Bewustwording, kennisoverdracht met praktijkvoorbeelden en gelegenheid tot vragen stellen en persoonlijke inbreng. De workshop is interactief. Naast concept, theorie en praktijkvoorbeelden zullen de deelnemers ook een case maken en in dialoog gaan over eigen praktijksituatie en het uitvoeren van een transformatieprogramma.

Voorbereiding
Om goed voorbereid aan de slag te gaan, hier een aantal suggesties om je voor te bereiden:

Materialen
Deelnemers ontvangen het boek: ‘De Digitale Lopende Band’

Resultaat
Het resultaat van deze workshop is dat je antwoorden kunt geven op vragen over nut en noodzaak van een transformatieprogramma voor je organisatie, klanten en netwerk of en een begin kunt maken met het opzetten van een transformatieprogramma voor je organisatie, klanten, netwerk of startup.

Volgende stap
Mogelijke volgende stappen zijn:

Overig
Voor meer informatie zie ook de website van de Weconomics Academy
Voor meer informatie over de trainer zie ook: website trainer

Aanmelden
Stuur een bericht en we nemen contact met je op.

Wanneer dit product in onze webshop staat kun je je ook als individu aanmelden. Na ontvangst van je aanmelding en bij voldoende deelnemers plannen we samen een datum en locatie.

Ook incompany
Het programma wordt na een intake en in overleg met opdrachtgever/deelnemers samengesteld. Indien er behoefte is worden extra actuele thema’s, onderwerpen of interactieve onderdelen toegevoegd. Zie ook Weconomics à la carte.

Groepsgrootte
Voor voldoende interactie: minimaal 6 en maximaal 12.

Accommodatie
Nodig:

 • beamer en scherm
 • plenaire zaal (U-vorm)
 • subzaal voor case

Tarief trainer
Het gebruikelijke tarief voor de trainer is € 2.600, inclusief voorbereiding, boeken, lokale reistijd/kosten en exclusief BTW en eventuele voorbereidingskosten ingediende use cases. We hopen dat dit passend is bij het budget, anders horen we het graag en kunnen we kijken hoe we het passend kunnen maken.

Informatie

Wil je eerst meer informatie neem dan contact op.

tags: yop