Workshop Start Your Own Project

Wat de fysieke lopende band heeft gedaan in fabrieken weten we allemaal. We mogen verwachten dat de digitale lopende band hetzelfde zal doen in kantoren. Je kunt je daar maar beter op voorbereiden. De digitale lopende band is een organisatieconcept waarmee je minstens dertig procent van je organisatiekosten kunt besparen, doorlooptijden verkort en de service verhoogt.

Een blockchain-based digital assembly line is een geautomatiseerde aaneenschakeling van betrouwbare, toegankelijke databases en processoren binnen een ecosysteem. Het is een combinatie van het internet of things, blockchain, datalogistiek, smartcontracts en artificial intelligence. Je zet data op de lopende band en aan het einde wordt bijvoorbeeld een transportofferte, vergunning of Know Your Customer-proces afgeleverd. Iedereen kan bij wijze van spreken een digitale lopende band op zetten. Verbind thuis twee computers met elkaar, ieder met een database (ledger), een applicatie om interactie- of transactietokens aan te maken (tokenization node), data om te zetten in informatie (production node), processen te verifiëren, resultaten te valideren (validator node), deelproducten veilig en volledig van de ene naar de andere computer te brengen en een user interface (user node of wallet). Dit is natuurlijk een eenvoudige proefopstelling, maar bevat wel de principes en belangrijkste bouwstenen. Het ontwerpen van een blockchain bases digital assembly line voor professioneel gebruik vraagt natuurlijk meer activiteiten. Maar dit betekent vooral meer verbindingen, ledgers en productiefaciliteiten, maar niet meer principes of bouwstenen. De toekomst die we nodig hebben is duurzaam, digitaal en decentraal. In deze workshop leer je vooral hoe je je eigen transformatieprogramma kunt opzetten en starten en wat je daarvoor moet weten en kunnen.

Doel
Het doel van deze workshop is vooral kennis opdoen over wat de transformatie naar een duurzame, datagedreven en decentrale toekomst is, wat je ervoor moet doen en hoe je zelf een  project of transformatieprogramma opzet en wat de rol van de digitale lopende band en een datagedreven ecosysteem daarin is. Je kunt je eigen use case of idee bespreken en met elkaar delen hoe je bijvoorbeeld een project of programma wil gaan opzetten.

Doelgroep

In het algemeen is deze bijeenkomst vooral gericht op professionals (strategen, innovators, beleidsmakers, business developers, projectleiders, organisatieadviseurs, IT-architecten en community managers) die binnen hun organisatie en vooral vanuit hun organisatie antwoorden moeten kunnen geven op vragen van directie, klanten en netwerk over toekomstgedreven organiseren, strategie, nieuwe business- en operating models, datagedreven organiseren, disruptieve technologieën zoals blockchain en AI, digitale transformatie of de digitale agenda en hiervoor projecten en programma’s (mee helpen) opzetten.

Verder is deze bijeenkomst ook geschikt voor (algemene) managers en professionals op het gebied van HR, finance, legal, facility management en logistics, strategen en beleidsmedewerkers.

Investering
De investering voor deze dienst is:

 • inclusief voorbereiding, boek(en), materialen, licenties, lokale reistijd/kosten
 • exclusief BTW en maatwerkkosten

(Zie ook overzicht adviestarieven Weconomics Academy)

Programmavoorstel
(Kan ook in een middag- en avondsessie van 13-22 uur bijvoorbeeld)

Inhoud theoriedeel (ochtend)

 • Context: de toekomst is duurzaam, datagedreven éndecentraal
 • Maatschappelijke en organisatorische transformatie, nieuwe (maatschappelijke) context
 • Wat is een datagedreven ecosysteem?
 • Wat is een digitale lopende band
 • Wat is een transformatieprogramma?
 • Waarom is dit belangrijk?
 • Verschillende methoden, fasen en instrumenten
 • Greenfield (vernieuwen) versus brownfield (veranderen)
 • Projectmatige aanpak
 • Weconomics transformatieprogramma (APOLLO)
 • Omgaan met hypes en weerstanden
 • Hoe begin ik morgen en hoe beweeg ik daarna?

Inhoud praktijkdeel (middag)
Op basis van de theorie, een case, vragenlijsten en voorbereiding wordt een eigen project of transformatieprogramma ontworpen en de fases zoveel mogelijk (SMART) ingevuld.

Duur
1 dag

Vorm
Bewustwording, kennisoverdracht met praktijkvoorbeelden en gelegenheid tot vragen stellen en persoonlijke inbreng. De workshop is interactief. Naast concept, theorie en praktijkvoorbeelden zullen de deelnemers ook een case maken en in dialoog gaan over eigen praktijksituatie en het uitvoeren van een  project of transformatieprogramma.

Voorbereiding
Om goed voorbereid aan de slag te gaan, hier een aantal suggesties om je voor te bereiden:

Materialen
Deelnemers ontvangen het boek: Datawijsheid: hoe datagedreven organiseren kantoorwerk reduceert

Resultaat
Het resultaat van deze workshop is dat je antwoorden kunt geven op vragen over nut en noodzaak van een project of transformatieprogramma voor je organisatie, klanten en netwerk of en een begin kunt maken met het opzetten hiervan.

Volgende stap
Mogelijke volgende stappen zijn:

Mogelijke volgende stappen zijn:

Overig
Mocht je deze nodig hebben voor je aankondiging, dan vind je hier fotomateriaal en hier een (korte) biografie van de lead trainer.

Voor een nadere kennismaking en impressie van onze lezingen, trainingen en workshops, verwijzen we naar de website van de Weconomics Academy en de website van de lead trainer.

Eerst (vrijblijvend) lunchwebinar?
Mocht je eerst een indruk willen opdoen van onze manier van werken en visie op datagedreven organiseren, neem dan eerst gratis en vrijblijvend deel aan ons lunchwebinar Datawijsheid of Toekomstwijsheid.

Aanmelden
Stuur een bericht en we nemen contact met je op.

Groepsgrootte
Voor voldoende interactie: minimaal 6 en maximaal 12.

Accommodatie
Nodig:

 • beamer en scherm
 • plenaire zaal (U-vorm)
 • subzaal voor case

Informatie
Wil je meer informatie of dit product afnemen, neem dan contact op.

tags: yop