Workshop Start Your Own Program

Iedereen kan bij wijze van spreken een digitale lopende band op zetten. Verbind thuis twee computers met elkaar, ieder met een database, en applicaties om interactietokens aan te maken (tokenization node), data om te zetten in informatie (production node), processen te verifiëren en resultaten te valideren (validator node), deelproducten veilig en volledig van de ene naar de andere computer te brengen en een user interface (user node of wallet). Dit is natuurlijk een eenvoudige proefopstelling, maar bevat wel de principes en belangrijkste bouwstenen. Het ontwerpen van een digitale lopende band voor professioneel gebruik vraagt natuurlijk meer activiteiten. Maar dit betekent vooral meer verbindingen, ledgers en productiefaciliteiten, maar niet meer principes of bouwstenen. In deze introductie leer je vooral hoe je je eigen digitale transformatie programma  (of startup) kunt starten en wat je daarvoor moet weten en kunnen.

Doel
Het doel van deze workshop is vooral kennis opdoen over wat digital transformatie is en hoe je zelf een programma of startup kunt opzetten, waarom het belangrijk is er aandacht voor te hebben en wat je er wel en niet mee kunt. Je kunt je eigen use case of idee bespreken en met elkaar delen hoe je bijvoorbeeld een programma wil gaan opzetten.

Doelgroep
Deze workshop is vooral gericht op professionals (innovatiemanagers, business developers, projectleiders, consultants, trainers, IT-architecten en community managers) die binnen hun organisatie en vooral vanuit hun organisatie antwoorden moeten kunnen geven op vragen van directie, klanten en netwerk over bijvoorbeeld digitale transformatie, de digitale lopende band of de digitale agenda of anderen daarin moeten ondersteunen. Verder is de workshop ook geschikt voor managers en professionals op het gebied van HR, finance, legal, facility management en logistics, strategen en beleidsmedewerkers.

Programma

Inhoud theoriedeel (ochtend)

  • Digitale transformatie, nieuwe (maatschappelijke) context
  • Wat is een digitale lopende band
  • Wat is een digital transitieprogramma?
  • Waarom is dit belangrijk?
  • Verschillende methoden, fasen en instrumenten
  • Greenfield (vernieuwen) versus brownfield (veranderen)
  • Projectmatige aanpak van digitale transformatie
  • Weconomics transitieprogramma (APOLLO)
  • Omgaan met hypes en weerstanden
  • Hoe begin ik en hoe beweeg ik daarna?

Inhoud praktijkdeel (middag)
Op basis van de theorie, een case, vragenlijsten en voorbereiding worden de verschillende onderdelen van een digital impact assessment uitgevoerd.

Duur
1 dag

Vorm
Bewustwording, kennisoverdracht met praktijkvoorbeelden en gelegenheid tot vragen stellen en persoonlijke inbreng. De workshop is interactief. Naast concept, theorie en praktijkvoorbeelden zullen de deelnemers ook een case maken en in dialoog gaan over eigen praktijksituatie en het uitvoeren van een digital transformatie programma.

Voorbereiding
Om goed voorbereid aan de slag te gaan en het maximale uit de workshop te halen worden aan de deelnemers het volgende gevraagd:

Materialen
Deelnemers ontvangen het boek: ‘De Digitale Lopende Band’

Resultaat
Het resultaat van deze workshop is dat je antwoorden kunt geven op vragen over nut en noodzaak van een digital transformatie voor je organisatie, klanten en netwerk of en een begin kunt maken met het opzetten van een digitaal transformatie programma voor je organisatie, klanten, netwerk of startup.

Volgende stap
Mogelijke volgende stappen zijn:

Overig
Voor meer informatie zie ook de website van de Weconomics Academy
Voor meer informatie over de trainer zie ook: website trainer
Wil je eerst meer informatie neem dan contact op.

Ook Incompany
Het programma wordt na een intake en in overleg met opdrachtgever samengesteld. Indien er behoefte is worden extra actuele thema’s, onderwerpen of interactieve onderdelen toegevoegd. Zie ook Weconomics à la carte.