2-day Training Blockchain Organiseren

Blockchain Organiseren is een hernieuwde uitvinding van management. Het is disruptieve technologie (Blockchain) toegepast in een fundamenteel nieuw organisatie model (Weconomics), zodat je vertrouwen kunt organiseren zonder dat complexiteit en bureaucratie toenemen. In deze 2-daagse training leer je alles over Blockchain Organiseren om een blockchainprogramma te kunnen opzetten voor je organisatie, klanten of netwerk.

Doel
Het doel van deze 2-daagse training is niet alleen kennis opdoen over Blockchain Organiseren of welke toepassingen zinvol zijn, maar ook in contact komen met andere geïnteresseerde en een eigen use case bespreken en leren hoe je samen met een blockchain consultant en andere stakeholder een blockchainprogramma kunt opzetten. De training kent een hoog praktijkgehalte met bijvoorbeeld de Harvard Case Methode.

Doelgroep
Deze 2-daagse training is vooral gericht op professionals (innovatiemanagers, business developers, investeringsmanagers, projectleiders, consultants, IT-architecten en communitymanagers) die binnen hun organisatie, voor klanten of netwerk en vooral vanuit hun organisatie/klant/netwerk, samen met andere stakeholders een blockchainprogramma willen opzetten, hieraan gaan deelnemen of bijvoorbeeld een subsidie/investeringsaanvraag willen doen.

Programmavoorstel dag 1

 1. Waarom Blockchain Organiseren?
 2. Wat is Blockchain Organiseren
 3. Het verhaal achter Bitcoin en blockchain
 4. Voorbereiding Case (Harvard Case Methode)
 5. Blockchain in de praktijk
 6. Use cases

Programmavoorstel dag 2

 1. Organisatorisch aspect
 2. Digitale agenda
 3. Blockchain programma
 4. Case discussion (Harvard Case Methode)
 5. De toekomst van Blockchain Organiseren
 6. Hoe start ik morgen een blockchainprogramma

Inhoud Incompany
Het programma wordt na een intake en in overleg met opdrachtgever/deelnemers samengesteld. Indien er behoefte is worden extra actuele thema’s, onderwerpen of interactieve onderdelen toegevoegd. Zie ook Weconomics à la carte.

Duur
2 dagen of 4 dagdelen

Vorm
De training is interactief. Naast theorie en praktijkvoorbeelden zullende deelnemers ook aan de slag gaan met:

 • Invullen en dialoog over quick scan (use case)
 • Harvard Case Methode
 • Groepswerk aan de hand van vragen
 • Kennisoverdracht met praktijkvoorbeelden en ruimte tot vragen stellen en persoonlijke inbreng.

Voorbereiding
Om goed voorbereid aan de slag te gaan en het maximale uit de training te halen worden aan de deelnemers het volgende gevraagd:

Materialen
Deelnemers ontvangen het Boek ‘Blockchain Organiseren voor Managers’

Resultaat
Na deze 2-daagse training moet deelnemer in staat zijn zelf het organisatieconcept van Blockchain Organiseren uit te kunnen leggen en met ondersteuning van een blockchain consultant en het Blockchain Kenniscentrum, zelf blockchainprogramma’s op te kunnen zetten en uitvoeren.

Volgende stap

 1. 5-daagse training om zelfstandig een blockchainorganisatie te ontwerpen,  blockchainprojecten op te kunnen zetten en uit te kunnen voeren en blockchain developers te kunnen aansturen.
 2. Weconomics Foundation membership: Hiermee krijg je onder andere toegang tot het Kenniscentrum Blockchain Organiseren, kun je participeren in blockchainprojecten en het Weconomics netwerk gebruiken met blockchain experts.

Wil je eerst meer informatie neem dan contact op.