Workshop Blockchain Simulation Game

De Blockchain Simulation Game voor financials is een workshop van drie uur waarin financials geleerd wordt hoe Blockchain werkt door middel van een interactief simulatiegame. Daarnaast wordt een helder overzicht gegeven van wat de blockchaintechnologie voor een invloed zal hebben op organisaties en bedrijven en op het financiële werkveld in het bijzonder. Ook is er ruimte om met collega’s uit het financiële werkveld van gedachten te wisselen over de mogelijkheden en de impact van blockchain.

Doel
Het doel van deze workshop is:

 • De hoger opgeleide financial voldoende basiskennis over blockchain te laten opdoen in korte tijd, zodat hij/zij inzicht heeft in wat blockchain organiseren voor zijn/haar organisatie en financiële functie kan betekenen.
 • De basis achter de technologie van blockchain te begrijpen door met de groep een eenvoudige blockchain te bouwen. Overigens niet op de computer maar met pen en papier en een app.
 • Leren hoe blockchain omgaat met privacy, betrouwbaarheid en data integriteit.
 • Leren wat blockchain in de kern is en wat de huidige en toekomstige mogelijkheden zijn in het financiële werkveld.
 • Voorbereid zijn op de komst van blockchain gebaseerde toepassingen in organisaties en specifiek in de financiële functie.
 • Inzicht in de rol van Finance bij digitalisering en blockchain in het bijzonder.
 • Contact leggen en discussiëren met andere finance professionals die geïnteresseerd zijn in dit thema.

Doelgroep
Finance professionals werkzaam in bedrijven en overheden. Zelfstandigen in Finance. Finance en Management consultants. Registercontrollers en Registeraccountants. Auditors. Tax Managers en adviseurs. Finance Managers, Finance Director en CFO’s.

Deze training is vooral belangrijk voor finance professionals die betrokken zijn of willen zijn bij het ontwerp en de ontwikkeling van blockchain technologie in hun organisaties, en willen begrijpen wat blockchain technologie betekent voor de financiële functie.

Er is geen technische kennis of voorkennis van blockchain vereist. De workshop en game is specifiek ontworpen voor non-technicals.

Programma

30 minuten | Intro en kennismaking

 • Kennismaking
 • Introductie en Context
 • Wat is Blockchain Organiseren en waarom is het belangrijk

90 minuten | Blockchain Simulation Game
Deelnemers spelen de rol van bedrijven die besloten hebben een consortium te vormen en bij te dragen aan een gemeenschappelijke Blockchain. Ze volgen een fictief scenario waarin ze uit eerste hand de voordelen van een Blockchain ervaren om hun besluitvormingsmogelijkheden te verbeteren.

Terwijl ze zelfzuchtig racen om hun aanspraken op een blok te krijgen, nemen ze ook onbaatzuchtige acties om ervoor te zorgen dat het systeem blijft stromen, in overeenstemming met hoe een Blockchain werkt. De tactische aard van de bedrijfssimulatie vergroot de betrokkenheid en versnelt het leren.

60 minuten (incl. pauze) | Blockchain en finance

 • Digitalisering en de impact of finance
 • Praktische toepassingen van Blockchain Organiseren
 • Wat betekent Blockchain Organiseren voor financials?
 • Vragen en dialoog

Inhouse programma
Het programma kan zowel inhouse gegeven worden als door middels van een inschrijving per persoon.  In geval van inhouse wordt altijd in overleg en na een intakegesprek de workshop samengesteld met opdrachtgever/deelnemers.

Duur
Drie uur of een dagdeel

Wanneer de Blockchain Simulation Game onderdeel is van een (dag) cursus of training duurt deze twee uur.

Vorm
De workshop is zeer interactief. Naast de theorie wordt er 90 minuten aan de simulatiegame gewerkt. Daarnaast wordt een actuele stand van zaken gegeven over blockchain voor de financial.

Accommodatie

 • Nodig: beamer en scherm
 • Zaal met tafel in het midden voor 6-10 personen

Voorbereiding
De workshop behoeft geen voorbereiding van de deelnemers.

Materialen

Groepsgrootte
Om de blockchain game simulatie goed te kunnen spelen zijn minimaal 6 en maximaal 12 deelnemers nodig.

Resultaat
Het resultaat van deze workshop is een goede basiskennis van de blockchain technologie, de mogelijke toepassingen in het financiële werkveld en de betekenis voor organisaties.

Volgende stap
Mogelijke volgende stappen zijn:

Adviestarief
Het gebruikelijke tarief per persoon is € 399 per sessie bij individuele aanmelding. Dat is inclusief voorbereiding, boek, reistijd/kosten, evt. locatie en cateringkosten, licentie voor de game en ex. BTW.

In geval van een in-house training voor een groep van 6 tot 12 mensen, bedraagt het tarief € 1400 vast, plus € 100 (ex btw) per deelnemer. Dit is inclusief, boek, reistijd/kosten en licentie voor de game.

Overig
Voor meer informatie over de blockchain simulation game, zie hier.

Meer informatie
Wanneer je geïnteresseerd bent in onze diensten neem dan contact op.