1-day Training Blockchain Organiseren

Blockchain Organiseren is een hernieuwde uitvinding van management. Het is disruptieve technologie (Blockchain) toegepast in een fundamenteel nieuw organisatiemodel (Weconomics), zodat je vertrouwen kunt organiseren zonder dat complexiteit en bureaucratie toenemen. In deze 1-daagse training leer je alles over Blockchain Organiseren om de vraag te beantwoorden of je hiermee moet starten, wanneer en hoe.

Doel
Het doel van deze 1-daagse training is niet alleen kennis opdoen over Blockchain Organiseren of welke toepassingen zinvol zijn, maar ook in contact komen met andere geïnteresseerde, een (Harvard) case uitwerken, een eigen use case bespreken en met elkaar delen hoe je een blockchainprogramma kunt opzetten.

Doelgroep
Deze 1-daagse training is vooral gericht op professionals (innovatiemanagers, business developers, projectleiders, consultants, IT-architecten en communitymanagers) die binnen hun organisatie en vooral vanuit hun organisatie antwoorden moeten kunnen geven op vragen van directie, klanten en netwerk over Bitcoin, cryptocurrencies, ICO’s, digitale agenda, blockchainprogramma’s, use cases en Blockchain Organiseren.

Programma

  1. Inleiding en context
  2. Wat is Blockchain Organiseren
  3. Het verhaal achter Bitcoin en blockchain
  4. Waarom (aandacht voor) Blockchain Organiseren?
  5. Case uitwerken (Harvard Case methode)
  6. Blockchain in praktijk
  7. Eigen use cases bespreken en uitwerken
  8. Blockchainproject opzetten

Inhoud
Het programma wordt altijd in overleg en na het invullen van een quickscan samengesteld met opdrachtgever/deelnemers.

Inhoud Incompany
Het programma wordt na een intake en in overleg met opdrachtgever/deelnemers samengesteld. Indien er behoefte is worden extra actuele thema’s, onderwerpen of interactieve onderdelen toegevoegd. Zie ook Weconomics à la carte.

Duur
1 dag of 2 dagdelen

Vorm
De training is interactief. Naast theorie en praktijkvoorbeelden zullende deelnemers ook aan de slag gaan met:

  • Invullen en dialoog over quick scan (use case)
  • Groepswerk aan de hand van vragen

Voorbereiding
Om goed voorbereid aan de slag te gaan en het maximale uit de training te halen worden aan de deelnemers het volgende gevraagd:

Materialen
Deelnemers ontvangen het Boek ‘Blockchain Organiseren voor Managers’

Groep
min 10 – max 20

Resultaat
Het resultaat van deze training is dat je antwoorden kunt geven op vragen over nut en noodzaak van Blockchain Organiseren voor je organisatie, klanten of netwerk en een begin kunt maken met het opzetten van blockchainprogramma voor je organisatie of klanten.

Volgende stap
Mogelijke volgende stappen zijn:

Wil je eerst meer informatie neem dan contact op.